Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen
U bent hier:

Over de JFV Nijmegen

De Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen is de grootste en oudste studievereniging van Nijmegen en staat bekend als een actieve en veelzijdige vereniging. Zij is opgericht op 27 februari 1927 en heeft als wapen een omhoog gericht zwaard met daaraan een weegschaal, welke symbool staat voor het recht. De kleuren van de vereniging zijn donkerblauw en bordeauxrood.


Decennialang zet de JFV Nijmegen zich al op diverse manieren in voor de Nijmeegse rechtenstudent. Dit wordt onder meer gedaan door het organiseren van vele activiteiten voor haar leden. Hierbij kan gedacht worden aan lezingen over diverse juridische onderwerpen, studiereizen binnen en buiten Europa, gezellige borrels, kantoorbezoeken, een skireis en nog veel meer.

Inmiddels maken al meer dan 3000 rechtenstudenten gebruik van de vele voordelen die het JFV-lidmaatschap biedt. Ook kent de JFV bijna 200 actieve leden, verdeeld over ruim 25 commissies. Wil jij meer weten over de JFV Nijmegen of wil je deel uitmaken van onze vereniging? Neem dan een kijkje op onze website of kom langs op de JFV-kamer (GR 00.115).