Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

De Rechtszaak

De Rechtszaak is de winkel van de JFV Nijmegen en bevindt zich op de JFV-Kamer. Hier kun je terecht voor een gratis kop koffie of thee en voor het kopen van samenvattingen en merchandise. Wij hebben twee partners waarmee wij samenwerken wat betreft tentamentrainingen en samenvattingen; Lawbooks & TentamenTrainingen.nl.


Lawbooks | Samen gaan wij het tentamen halen.

JFV Nijmegen biedt in samenwerking met Lawbooks de beste studiehulp aan voor de verplichte eerste-, tweede- en derdejaarsvakken van de bachelor rechtsgeleerdheid. Lawbooks vervaardigt al 10 jaar lang studiehulp, exclusief voor de universitaire rechtenstudie op een select aantal universiteiten in Nederland. Door deze unieke specialisatie kunnen zij de beste kwaliteit bieden voor de scherpste prijs. Daarnaast is Lawbooks ook de enige aanbieder waarbij je de studiehulp zowel op papier als digitaal krijgt voor één vaste prijs. Tot slot is de studiehulp van Lawbooks altijd up-to-date: alle producten worden elk jaar grondig herzien en aangepast aan de voorgeschreven stof van het betreffende studiejaar. Dit werk wordt uitsluitend verricht door uitmuntende studenten (afgestudeerde) juristen en meesters in het recht.

De producten

Als je studiehulp koopt bij Lawbooks kun je het volgende verwachten (tenzij anders aangegeven):

 • Samenvatttingenvan de volledige tentamenstof (dus ook de arresten en de extra literatuur), digitaal en op papier.
 • Lexbooks: handige boekjes met stappenplannen, schema’s, oefenvragen én de bijbehorende antwoorden.
 • Lexclips: korte uitlegvideo’s van moeilijke leerstukken.
 • Werkgroepantwoorden: Krijg toegang tot de nagekeken antwoorden van de werkgroepvragen. Deze verschijnen in je digitale leeromgeving (na de werkgroepen, we gaan niet valsspelen hé);
 • Wekelijks studeren: Een digitale leeromgeving die wekelijks wordt aangevuld en bijgewerkt.

 

De samenvattingen van Lawbooks zijn verkrijgbaar in De Rechtszaak van JFV Nijmegen én op www.lawbooks.nl. Zo bestel je je Lawbooks eenvoudig online en worden ze ruim op tijd voor het tentamen bij je thuisbezorgd. Je ontvangt direct na aanschaf digitaal toegang tot de studiehulp en de papieren versies worden doorgaans binnen 1 werkdag bij je thuisbezorgd.

De scherpste prijs én Premium Service?

Wil je het hele jaar door voordelig studeren met Lawbooks? Sluit dan direct aan het begin van het studiejaar een abonnement af op Lawbooks! Met een abonnement ontvang je alle studiehulp die je dit jaar nodig hebt, digitaal én op papier, voor één vast bedrag. Waarom kiezen duizenden studenten in Nederland voor een abonnement op Lawbooks?

 1. Je krijgt direct toegang tot alle vakken en de reeds beschikbare materialen in de digitale leeromgeving van Lawbooks (die overigens uitmuntend werkt!);
 2. De bijbehorende papieren boekjes krijg je elk semester gratis thuisgestuurd! Je hoeft zelf niets meer te doen en je ontvangt de boekjes ruim voor het tentamen;
 3. Géén automatische verlenging. Het jaarabonnement stopt automatisch op 31 juli 2023. Zo zit je nergens aan vast en dat is wel zo prettig;
 4. Met een abonnement bespaar je tientallen euro’s op jaarbasis! Een abonnement is dus echt de voordeligste keuze én je ontvangt gratis toegang tot enkele digitale cursussen, zoals ‘Juridisch Schrijven’ en ‘Taaltoets’. Ideaal om enkele cruciale vaardigheden op te poetsen.

Klik hier voor meer informatie over de abonnementen van Lawbooks.

Psst… leden krijgen korting!

Probeer Lawbooks en ontvang als lid van de JFV 10% korting op je eerste bestelling! Gebruik bij het afrekenen de code jfvn2022 en de korting wordt direct verwerkt! Als kers op de taart is de korting ook te gebruiken voor de aanschaf van een totaalpakket of een jaarabonnement.

Door te kiezen voor Lawbooks investeer je in jezelf. Al duizenden studenten gingen je voor.

Volledig. Voordelig. Voorbeeldig. 

Het Lawbooks abonnement is de beste studiehulp die je kunt krijgen.

 Wil je het hele jaar door voordelig studeren met de kwalitatief hoogstaande samenvattingen van Lawbooks? Sluit dan direct aan het begin van het studiejaar een abonnement af op Lawbooks! Met een abonnement ontvang je alle samenvattingen die je nodig hebt, gratis thuis op de mat. Waarom kiezen duizenden studenten in Nederland voor een abonnement op Lawbooks?

 • De Lawbooks worden thuis opgestuurd wanneer ze beschikbaar zijn. Zo hoef je zelf niets meer te doen;
 • De Lawbooks zijn zeer volledig! Ze bevatten de voorgeschreven literatuur, arrestanalyses, stappenplannen, tips & tricks van ouderejaars en meer;
 • Je krijgt gratis toegang tot de nagekeken werkgroepopdrachten;
 • Alle Lawbooks ontvang je als booklet op papier dat goedgekeurd is door het FSC. Zo kun je strepen, arceren, markeren, you name it;
 • De Lawbooks worden geschreven én nagekeken door topstudenten, (afgestudeerde) juristen en meesters in het recht; en
 • Géén automatische verlenging. Het abonnement stopt automatisch op 31 juli 2022. Zo zit je nergens aan vast; wel zo prettig.

Kijk voor meer informatie en prijzen bij jouw jaarlaag op https://www.lawbooks.nl/ru.

Over Lawbooks, je beste studievriend.

Lawbooks is het initiatief van een groep gemotiveerde juristen die ruimte zag voor verbetering. Lawbooks legt zich volledig toe op de vervaardiging van studie-ondersteunende materialen voor de universitaire rechtenstudie. Door deze unieke specialisatie heb je altijd gegarandeerd de beste kwaliteit. De zorg die Lawbooks heeft voor haar producten komt terug in elk detail: van de pagina-indeling tot het gekozen lettertype. Elke boekje is maatwerk. Daarnaast worden de samenvattingen en oefenpakketten elk jaar grondig herzien, waardoor elk boekje altijd up-to-date is.

Door te kiezen voor Lawbooks investeer je in jezelf. Al duizenden studenten gingen je voor.
Mocht je een samenvatting willen kopen dan dien je lid te zijn van de JFV. Inschrijven kan snel via het inschrijfformulier.

TentamenTrainingen.nl

Hulp nodig met het leren voor je tentamen? Boek je training bij TentamenTrainingen.nl!
Schiet je al in de stress wanneer je nadenkt over de aankomende tentamens en kun je wel wat hulp gebruiken? Geen zorgen! De docenten van TentamenTrainingen zorgen ervoor dat je optimaal voorbereid bent. Samen met onze docenten bespreek je de lastigste onderwerpen en oefen je met tentamenvragen. Maar dat is niet alles! Als lid van de JFV Nijmegen ontvang je een exclusieve korting van 10% op je trainingen. Haal je na de training je tentamen niet, dan krijg je je geld terug via de ‘Niet gehaald, geld terug’-garantieBoek hier je tentamentraining met 10% korting: https://tentamen.training/3ziX2vc.