Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Promovendus Pensioenrecht

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

klok Voltijd 01 oktober 2021


Als promovendus bijdragen aan de toekomstbestendigheid van het beste pensioenstelsel ter wereld? Dat kan door onderzoek te doen naar de juridische gevolgen van de pensioenhervorming voor de verplichte deelname aan bedrijfstakpensioenfondsen.

Benieuwd naar de ervaringen van een promovendus bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Lees dan het verhaal van Jop in ‘a Day in the Life‘.

Wij bieden plaats aan twee promovendi Pensioenrecht. Als promovendus verricht u onderzoek naar de gevolgen van de herziening van het pensioenstelsel voor de verplichte deelname aan bedrijfstakpensioenfondsen. Het onderzoeksproject valt uiteen in twee deelonderzoeken (een per promovendus):

 • Een onderzoek dat in kaart brengt welke ruimte het mededingingsrecht laat om de Nederlandse verplichtstelling vorm te geven binnen de herziening van het pensioenstelsel.
 • Een onderzoek dat analyseert op welke manier de verplichtstelling kan eindigen, wat de gevolgen daarvan zijn en welke alternatieven er zijn.

Beide onderzoeken zijn zelfstandig en versterken elkaar. Dit onderzoek is een mooie stap voor een (wetenschappelijke) loopbaan in het werkveld van dit thema.

U verricht onder begeleiding van uw promotores zelfstandig wetenschappelijk onderzoek dat resulteert in een proefschrift. U publiceert en presenteert tussentijds (deel)resultaten van het onderzoek in wetenschappelijke- en vaktijdschriften. U neemt deel aan wetenschappelijke activiteiten en evenementen, zoals conferenties en studiemiddagen. Daarnaast neemt u ook deel aan het onderwijsprogramma voor promovendi binnen de universiteit. U vindt het leuk om zelf een bijdrage te leveren aan het onderwijs aan studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de vakgroep Sociaal Recht en is ingebed in het als excellent beoordeelde Onderzoekscentrum Onderneming & Recht (OOR). U vindt het leuk om zelf een bijdrage te leveren aan het onderwijs aan studenten.

 

Profiel

 • U heeft een (bijna) afgeronde juridische master Burgerlijk Recht of Ondernemingsrecht, mogelijk aangevuld met enige werkervaring in het werkveld.
 • U heeft aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor pensioenvraagstukken, pensioenrecht en/of mededingingsrecht/arbeidsrecht.
 • U bent nieuwsgierig en heeft doorzettingsvermogen.
 • U beschikt over uitstekende onderzoeksvaardigheden.
 • U heeft goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

Wij zijn

De vaksectie Sociaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de faculteit der Rechtsgeleerdheid is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend voor het wetenschappelijk onderzoek dat wordt verricht is dat het onderzoek veelal plaatsvindt in samenwerking met de juridische beroepspraktijk.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. U bent nodig!

 

Wij bieden

 • Een dienstverband van 1,0 fte.
 • Inschaling vindt plaats in salarisschaal 10. Vanaf € 2.836 tot maximaal € 4.474 per maand op basis van een 38-urige werkweek.
 • U ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar (vier jarig contact).

Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit ziet u terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kunt u afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kunt u bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van uw sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. U krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om uw talenten te ontwikkelen en uw ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inhoud van het onderzoek of wilt u voordat u gaat solliciteren sparren of deze onderzoekspositie echt bij u past, neem dan gerust contact op met prof. mr. Mark Heemskerk, hoogleraar Pensioenrecht, via mark.heemskerk@ru.nl of  06 13 48 45 19.

Praktische informatie en solliciteren

U kunt uiterlijk solliciteren op 31 oktober 2021. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt uw sollicitatiebrief aan prof. mr. Mark Heemskerk. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:

 • Motivatiebrief.
 • Cv.

De afname van een PhD Personality Questionnaire (PPQ) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. In november vinden de gesprekken plaats. De indiensttredingsdatum wordt in overleg vastgesteld.

U bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat u kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Neem contact op

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Montessorilaan 10
6525HR Nijmegen, Nederland

06 13 48 45 19
mark.heemskerk@ru.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up