Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Campus-recruiter

Clifford Chance

klok Voltijd 11 maart 2021


Vind jij het leuk om contact te onderhouden met studenten- en studieverenigingen? Ben je goed in organiseren en plannen en ben je een verbinder? Dan hebben wij een super leuke en veelzijdige startersfunctie voor jou!

Voor ons gezellige HR-team zijn wij op zoek naar een Campus Recruiter.

Wat ga je doen?
Je wordt verantwoordelijk voor het totale wervingsproces van onze stagiaires en startende advocaten (advocaat stagiaires); van arbeidsmarktcommunicatie, selectie van sollicitanten en de opstelling van arbeidsvoorwaarden, met als doel het aannemen van de juiste kandidaten. Je bent het gezicht van Clifford Chance op de universiteiten en organiseert verschillende evenementen; zowel virtueel, op kantoor en universiteiten (zodra het weer kan), maar bijvoorbeeld ook onze internationale business course.

Met wie ga je werken
Binnen het team zijn de recruiters verantwoordelijk voor de werving & selectie van starters, ervaren advocaten en Business Professional kandidaten. Je werkt met de Recruitment Manager nauw samen met de advocaten, twee recruitment partners en het HR-team. De recruiter rapporteert aan de Recruitment Manager.
Het HR team bestaat uit 11 personen en houdt zich naast instroom, doorstroom en uitstroom bezig met onder andere performance management, carrière ontwikkeling, vitaliteit en beloning van de werknemers.

Er worden binnen het team, maar ook kantoor-breed, veel informele activiteiten georganiseerd – nu nog virtueel maar zodra het kan weer in persoon. Je kunt denken aan boottochtjes met onze kantoorboot, vrijdagmiddagborrels, sportwedstrijden maar ook tickets voor theatervoorstellingen of andere evenementen zoals SAIL waar we sponsor van zijn.

Ons kantoor is gevestigd aan de Droogbak (naast Centraal Station). Deze wordt momenteel verbouwd en we zijn tijdelijk gevestigd aan het Ijsbaanpad. De planning is dat we rond de zomer weer terug verhuizen naar de Droogbak.

Jouw achtergrond

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding (zoals bijvoorbeeld Rechten, HR, Communicatie, Psychologie of Marketing);
  • Affiniteit met de juridische doelgroep is een pré;
  • Je hebt een sterk organisatorisch vermogen met oog voor detail;
  • Je vind het leuk om aan grotere projecten te werken waarbij je goed het overzicht weet te houden;
  • Je ben sociaal en je bent in staat om je communicatiestijl te variëren afhankelijk van de doelgroep en weet mensen aan je te binden;
  • Je bent nieuwsgierig en denkt graag mee over creatieve en innovatieve oplossingen;
  • Je hebt een proactieve houding en “can do” mentaliteit;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in een informeel team en krijgt de kans om een bijdrage te leveren aan de recruitmentstrategie en in te spelen op arbeidsmarktontwikkelingen.
Naast de afwisseling binnen recruitment ben je tevens verantwoordelijk voor coachgesprekken met student-stagiairs die je hebt aangenomen. Uiteraard ben je ook verzekerd van uitstekende arbeidsvoorwaarden evenals opleidingsmogelijkheden via onze eigen Clifford Chance Academy.

Interesse?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Nina Rolsma, Recruitment Manager via nina.rolsma@cliffordchance.com of solliciteer direct via onze website.

Clifford Chance
Met 33 kantoren in 23 landen is Clifford Chance een van de meest toonaangevende advocatenkantoren ter wereld. Wij bieden internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Onze advocaten werken aan transacties en opdrachten voor (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. Wij streven ernaar juridische dienstverlening te bieden van de allerhoogste kwaliteit. Daartoe beschikken we in Amsterdam over de secties Financial Markets, Corporate, Employment & Pensions, Tax, Litigation & Dispute Resolution en het Notariaat.

Ons kantoor in Amsterdam telt ongeveer 350 collega’s. Uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen en werken zo veel mogelijk vanuit huis. Wij zorgen voor een goed virtueel on-boarding programma waarbij je veel informatie over Clifford Chance zult ontvangen en kennis maakt met collega’s zodat je goed van start gaat in je nieuwe rol. Daarnaast wordt er, naast een laptop, een thuiswerkset (externe monitor etc) beschikbaar gesteld zodat je thuis een goede werkplek kunt creëren.

Diversiteitsbeleid
Clifford Chance voert een diversiteitsbeleid dat een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Wij streven ernaar dat onze werknemers zich op hun gemak voelen en tot ontplooiing komen in hun werkomgeving. Wij geloven dat ons succes in het bijstaan van onze cliënten wordt bevorderd door personen die in staat zijn om diverse standpunten en innovatieve ideeën te presenteren. Clifford Chance spant zich voortdurend in om te zorgen dat er geen barrières zijn wat betreft de gelijkheid van kansen. Wij bieden personen kansen op basis van kennis en kwaliteit en wij streven gelijke behandeling na van alle werknemers en sollicitanten ongeacht geslacht, leeftijd, achtergrond, levensovertuiging, religie, politieke gezondheid, etniciteit, handicap, seksuele geaardheid, of enig andere gronden.

caret-up