Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagiar(e) IE & Technologie 2022 – BarentsKrans

BarentsKrans

klok Voltijd 23 januari 2022


Advocaat-stagiair(e) IE & Technologie

 

Over de functie

In deze functie word je onderdeel van de sectie IE & Technologie. De advocaten van deze sectie werken veelal aan complexe, internationale zaken. Zij procederen voor diverse Nederlandse en Europese instanties en adviseren en ondersteunen cliënten over de volle breedte van het intellectuele eigendomsrecht. Je houdt je in deze rol dan ook bezig met zaken op het gebied van ‘soft IP’ én octrooirecht. Je bent betrokken bij geschillen over inbreuk en geldigheid van IE-rechten, maar ook bij onderhandelingen over en het opstellen van licentie-, distributie- en R&D overeenkomsten. De praktijk en het cliëntenportfolio zijn eveneens divers, met een focus op innovatieve ondernemingen. De sectie staat al vele jaren nationaal en internationaal bekend om haar betrokkenheid bij grote octrooizaken op het terrein van farma en life sciences. Zij heeft een groeiende praktijk op het gebied van telecom/hightech en werktuigbouwkunde. Je gaat deel uitmaken van een klein, maar ambitieus team. Hierdoor werk je nauw samen met de partners. In complexe zaken die om een multidisciplinaire aanpak vragen trek je op met andere secties binnen het kantoor. Je wordt actief begeleid door ervaren kantoorgenoten, maar krijgt tegelijkertijd de ruimte om snel verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, je wordt aangemoedigd jezelf te ontwikkelen en uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen!

 

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 90 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Wij werken in compacte teams vanuit een eigen expertise: zo halen wij op een hoog juridisch niveau het beste uit onze kennis en uit elkaar. Ons kantoor heeft specialisten in de volgende praktijkgroepen: Arbeidsrecht, Cassatie/Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate/M&A/Finance, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

 

De lat bij BarentsKrans ligt hoog. Daarom zoeken wij gedreven en ondernemende juridische talenten. We verwachten dat jij, net als wij, dedicated bent. Hiermee doen we onze cliënten een belofte waar we voor staan, namelijk kwaliteit en inhoudelijk hoogstaand werk. Dedicated mensen maken het verschil. Voor zichzelf, voor hun cliënt en voor het team.

 

Jouw profiel

 • je hebt (bijna) je master Nederlands recht succesvol afgerond;
 • affiniteit met techniek is een pre, maar geen vereiste;
 • je bent proactief, analytisch sterk en praktisch ingesteld;
 • accuraat werken en scherp formuleren is jou op het lijf geschreven, en
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels.

 

Ons aanbod

 • een uitdagende en internationale praktijk die opereert in de top van de markt;
 • een mooie werkplek op een kamer met een van onze (meer ervaren) advocaten en goede voorzieningen om vanuit huis te werken;
 • goede individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere via onze BarentsKrans Academy;
 • de mogelijkheid om onder begeleiding van (ervaren) advocaten eigen verantwoordelijkheid te dragen;
 • een unieke kans om te werken bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (Legal 500, Chambers), en
 • uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Solliciteren

Ben jij de dedicated advocaat-stagiair(e) die wij zoeken? Stuur ons dan je curriculum vitae, motivatiebrief, een kopie van je originele en ongeschoonde cijferlijst(en), eventuele stagebeoordelingen en masterscriptie via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Nando Dons via 070 – 376 07 18 of nando.dons@barentskrans.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een online assessment.

 

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

Neem contact op

BarentsKrans

Lange Voorhout 3
2514 EA Den Haag, Nederland

070 – 376 07 18
nando.dons@barentskrans.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up