Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagiar(e) Health & Life Sciences – HVG Law

HVG Law

klok Voltijd 08 februari 2022


Functieomschrijving

Ben jij (bijna) afgestudeerd in het ondernemingsrecht en heb jij interesse in de zorg en life sciences? Word jij enthousiast van een nauwe samenwerking met onze strategische alliantie partner EY Tax? Loop jij warm voor een brede, gevarieerde praktijk waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Lees onze vacature advocaat-stagiair(e) Health & Life Sciences en solliciteer direct!

Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.

Jouw rol bij HVG Law als advocaat-stagiair(e) Health & Life Sciences?

Onze succesvolle ondernemingsrechtpraktijk richt zich onder meer op het begeleiden van cliënten op het gebied van transacties, joint-ventures, samenwerkingsverbanden, fusies, splitsingen en (her)structureringen. Ook adviseer je onze cliënten regelmatig op het vlak van regulatoire zaken, governance en toezicht. Onze cliënten zijn zorginstellingen, hun bestuurders en toezichthouders, overheidsinstanties, zorgondernemers, investeerders en (inter)nationale life sciences ondernemingen. Je werkt geregeld samen met Tax advisors en consultants van EY uit binnen en buitenland. Onze ondernemingsrechtpraktijk is erg gevarieerd en als advocaat-stagiair(e) Health & Life Sciences werk je veel samen met advocaten van andere expertises. Verder word je intern goed opgeleid. Naast de reguliere Beroepsopleiding neem je deel aan de HVG Law School. De HVG Law school is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut en verzorgt (juridische) cursussen en trainingen.

Wat breng je mee als advocaat-stagiair(e) Health & Life Sciences?

 • Je bent een (bijna) afgestudeerde WO Masterstudent met uitstekende studieresultaten. De voorkeur gaat uit naar de Master Ondernemingsrecht.
 • Affiniteit met zorg en life sciences.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.
 • IT vaardigheden zijn een pré.

Als advocaat-stagiair(e) Health & Life Sciences heb je een brede maatschappelijke belangstelling, relativeringsvermogen, beschik je over een scherp juridisch analytisch vermogen. Van nature ben je resultaatgericht en wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau. Uiteraard ben je makkelijk in de omgang en praktisch ingesteld.

Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.

Solliciteren

Ga jij als advocaat-stagiair(e) voor de beste kwaliteit voor je cliënten en wil jij werken op een kantoor met goede doorgroeimogelijkheden? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV, motivatiebrief, cijferlijst(en) en stagebeoordeling(en) achter.

Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel of mail met Niels Niggelie, advocaat Health & Life Sciences op nummer +316-21252831, niels.niggelie@hvglaw.nl.

Heb je algemene vragen over de vacature? Neem gerust contact op met onze recruiter Eva van der Laan op nummer +316-52465698, eva.van.der.laan@hvglaw.nl.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.

Vereisten

 • Je bent een (bijna) afgestudeerde WO-student met uitstekende studieresultaten. De voorkeur gaat uit naar een Master Ondernemingsrecht.
 • Affiniteit met zorg en life sciences.
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.
 • IT vaardigheden zijn een pré.

Neem contact op

HVG Law

Antonio Vivaldistraat 150
1083 HP Amsterdam, Nederland

+31 (0)6 524 656 98
eva.van.der.laan@hvglaw.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up