Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagiaire Ruimte en milieu

Pels Rijcken

klok Voltijd 23 november 2021


Ben jij (bijna) bestuursrechtelijk afgestudeerd en wil jij werken in een team van advocaten dat zich dagelijks bezighoudt met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou!

Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire die de sectie Ruimte en milieu wil komen versterken. Het team, bestaande uit circa 20 advocaten, houdt zich dagelijks bezig met tal van actuele maatschappelijke kwesties, bijvoorbeeld op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en klimaat- en energietransitie. Zo zijn de advocaten onder meer betrokken bij de gaswinning in Groningen, het bestemmingsplan voor Feyenoord City, de aanpak van toeristenwinkels in Amsterdam, alle vergunningen om de Grand Prix F1 op Zandvoort mogelijk te maken, de bouw van windturbines, de aanpak van de stikstofproblematiek, de ontpoldering van de Hedwigepolder en de dijkverbetering langs het IJsselmeer.

De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere starter.

Wat bieden wij?
Vanaf je eerste werkdag draai je volledig mee in de praktijk en word je door je patroon begeleid en gecoacht. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma “De Verrijcking”: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Er zijn (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega’s beter kunt leren kennen. We organiseren regelmatig (online) activiteiten en op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een master bestuursrecht afgerond. Je bent enthousiast over en hebt interesse in het omgevingsrecht en het lijkt je uitdagend om een bijdrage te leveren aan grote (maatschappelijke) projecten. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor de cliënten te behalen binnen en buiten de rechtszaal.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).

Neem contact op

Pels Rijcken

Bezuidenhoutseweg 57
2594 AC Den Haag, Nederland

06-832 677 07
recruitment@pelsrijcken.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up