Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagiair(e) Finance

BarentsKrans

klok Voltijd 17 september 2021


Over de functie
In deze functie word je onderdeel van de praktijkgroep Finance, wat onderdeel is van de bredere corporate praktijk dat bestaat uit ongeveer 20 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw met elkaar samenwerken. Als advocaat-stagiair(e) Finance begeleid je voornamelijk financiële instellingen, andere geldverstrekkers (zoals schuldfondsen) en kredietnemers bij diverse typen financieringstransacties. De nadruk ligt op het structureren, leiden en afronden van zowel Nederlandse als internationale bedrijfs- en acquisitiefinancieringen, vastgoed(ontwikkelings)financieringen, (duurzame) projectfinancieringen en financiële herstructureringen. Ook kun jij al snel het aanspreekpunt worden voor de cliënt en schakel je direct met collega’s en externe adviseurs.

Over ons
BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ongeveer 85 advocaten en (kandidaat-)notarissen werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Wij werken in compacte teams vanuit een eigen expertise: zo halen wij op een hoog juridisch niveau het beste uit onze kennis en uit elkaar. Ons kantoor heeft specialisten in de volgende praktijkgroepen: Arbeidsrecht, Cassatie/Commerciële Contracten, Corporate & Commercial Litigation, Corporate/M&A/Finance & Financial Restructuring, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed. De lat bij BarentsKrans ligt hoog. Daarom zoeken wij gedreven en ondernemende juridische talenten. We verwachten dat jij, net als wij, dedicated bent. Hiermee doen we onze cliënten een belofte waar we voor staan, namelijk kwaliteit en inhoudelijk hoogstaand werk. Dedicated mensen maken het verschil. Voor zichzelf, voor hun cliënt en voor het team.

Jouw profiel

 • je hebt (bijna) je master Nederlands recht succesvol afgerond;
 • je hebt affiniteit met het ondernemingsrecht, goederenrecht en verbintenissenrecht;
 • enige praktijkervaring in de juridische dienstverlening is een pre;
 • je bent proactief, analytisch sterk en praktisch ingesteld;
 • je bezit over het nodige relativeringsvermogen en een redelijke dosis humor;
 • accuraat werken en scherp formuleren is jou op het lijf geschreven, en
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels.

Ons aanbod

 • een hoogwaardige en afwisselende praktijk bij een onafhankelijk kantoor;
 • een mooie werkplek op de kamer van een van onze advocaten en goede voorzieningen om vanuit huis te werken;
 • goede individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere via onze BarentsKrans Academy;
 • de mogelijkheid om onder begeleiding van (senior) advocaten snel eigen verantwoordelijkheid te dragen;
 • werken bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een uitstekende reputatie en hoge rankings (Legal 500, Chambers), en
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Ben jij de dedicated advocaat-stagiair(e) die wij zoeken? Stuur ons dan je curriculum vitae, motivatiebrief, een kopie van je originele en ongeschoonde cijferlijst(en), eventuele stagebeoordelingen en masterscriptie via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Nando Dons via 070 – 376 07 18 of nando.dons@barentskrans.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een online assessment.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

Neem contact op

BarentsKrans

Lange Voorhout 3
2514 EA Den Haag, Nederland

070 – 376 07 18
nando.dons@barentskrans.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up