Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Advocaat-stagair(e) insolventierecht

Ten Holten Noordam

klok Voltijd Doorlopend


De praktijk

Het adviseren van bedrijven, instellingen en personen over diverse insolventierechtelijke vraagstukken die spelen bij het voorkomen, voorbereiden of afwikkelen van faillissementen zijn een belangrijk onderdeel bij het Insolventierecht. Daarnaast moet er soms stevig geprocedeerd worden.

Er wordt gewerkt aan (middel)grote faillissementen, waar vaak dezelfde onderwerpen aan de orde komen, maar waarin je iedere keer een andere rol speelt. Dat geeft dit vakgebied ook meteen haar bijzondere dynamiek.

Als advocaat-stagiair(e) insolventierecht werk je samen met curatoren in faillissementen. Daarnaast adviseer je, samen met je kantoorgeno(o)t(en), en procedeer je voor grote bouwbedrijven, financiële instellingen, kredietverzekeraars, zorginstellingen en bestuurders.

Jouw uitdaging

Jij hebt een afgeronde masteropleiding ondernemingsrecht, met een keuzevak op het gebied van insolventie- en / of goederenrecht. Je bent startend of hebt al enige relevante werkervaring. Jouw doel is je binnen Ten Holter Noordam advocaten te specialiseren tot een volwaardig advocaat. Je krijgt tijd voor de beroepsopleiding en andere opleidingseisen. Daarnaast breng je jouw eigen ideeën en input in. Je toetst deze ideeën graag bij je kantoorgenoten, advocaten en de professionals van marketing en communicatie, om ze vervolgens alleen of in teamverband in de praktijk te gaan ontwikkelen.

Dit breng jij mee

De ideale kandidaat voor Ten Holter Noordam advocaten

 • heeft een (bijna) afgeronde masteropleiding ondernemingsrecht met een keuzevak op het gebied van insolventie- en / of goederenrecht;
 • is afgestudeerd met bovengemiddelde resultaten;
 • heeft een cijfermatig inzicht;
 • heeft de ambitie uit te groeien tot een uitstekende en specialistische advocaat;
 • is startend op de arbeidsmarkt of heeft enige – relevante – werkervaring;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en commercieel aanvoelingsvermogen;
 • heeft een sterke persoonlijkheid, zelf startend vermogen, toont initiatief en heeft een hands-on mentaliteit.

 En hier doe je het voor

 • de mogelijkheid om als advocaat te starten in een jong, middelgroot en modern kantoor ‘aan de Maas’;
 • een dynamische praktijk en goede begeleiding;
 • de kans je verder te ontwikkelen tot specialist op het gebied van insolventierecht;
 • een goed arbeidsvoorwaardenpakket;
 • een informele werkomgeving, regelmatige borrels en een uitstekende lunch.

Even voorstellen … jouw toekomstige collega’s

Ten Holter Noordam advocaten is een multiservicekantoor in Rotterdam. Een kantoor met een focus op de marktgebieden Zorg, Bouw, Overheid, Haven en Handel met de rechtsgebieden die voor deze sectoren van belang zijn waaronder bouw en vastgoed, aanbestedingsrecht, bestuurs- & omgevingsrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Samen werken wij aan één doel: ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties snel en efficiënt helpen met praktische oplossingen bij juridische problemen en een duidelijk advies over het voorkomen daarvan.

Ten Holter Noordam advocaten, één van de top 50-advocatenkantoren in Nederland, is onderdeel van Mackrell International, IAG International en Nextlaw Referral Network.

Insolventierecht is onderdeel van de sectie ondernemingsrecht, die in totaal 13 advocaten telt. Als advocaat-stagiair(e) op de sectie ondernemingsrecht kom je terecht in een hecht en informeel team waar veel wordt samengewerkt. Dat uit zich in regelmatige jurisprudentielunches, vakinhoudelijke sectieoverleggen, het jaarlijkse sectie uitje én –uiteraard- de wekelijkse vrijdagmiddagborrel.

Pas jij in ons team?

Stuur jouw motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen naar solliciteren@thna.nl ter attentie van Irene van Ochten. Wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Jelle Smael, smael@thna.nl of 088 234 45 49.

Neem contact op

Ten Holten Noordam

Veerhaven 17
3016 CJ Rotterdam, Nederland

088 234 45 49
solliciteren@thna.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up