Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Student-stagiair(e) – HVG Law

HVG Law

klok Voltijd 08 februari 2022


Functieomschrijving

Komt het eind van jouw studie steeds meer in zicht? En wil jij een kijkje in de keuken van een HVG Law’yer of (kandidaat-)notaris? Wil jij werken in een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur op een kantoor naar jouw keuze? Solliciteer dan via de button ‘solliciteren’ en wie weet word jij onze nieuwe HVG Law stagiair!

Hier herken jij jezelf in:

 • Je bevindt je in het derde of vierde jaar van je studie WO Nederlands of Notarieel recht of in je Master.
 • Je hebt uitstekende studieresultaten.
 • Je hebt aantoonbare interesse in één van onderstaande rechtsgebieden.
 • Je hebt je naast je studie op verschillende manieren ontwikkeld.
 • Je wilt graag een kijkje in de keuken krijgen bij een advocatenkantoor.

Jouw student-stage en werkplek

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-)notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidiscipilnaire context. Onze strategische alliantie met EY Tax stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Eind­ho­ven, Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chi­ca­go en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk. HVG Law is voor haar 4 vestigingen in Nederland op zoek naar student-stagiaires.
 • Als student-stagiair word je vanaf dag één als volwaardig teamlid betrokken bij alle vakinhoudelijke en sociale activiteiten. Je ondersteunt de advocaten en notarissen van HVG Law bij hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Een student-stage duurt bij ons twee maanden. Tijdens je student-stage krijg je een tussentijdse- en een eindbeoordeling. De stagevergoeding bedraagt €750,- per maand op fulltime basis.

Jouw keuze in afdelingen en kantoren

HVG Law heeft landelijk 3 vestigingen waar je een student-stage kunt lopen:

 • Amsterdam – expertises: Corporate Restructuring, Corporate M&A, Finance Law, Real Estate, Insolvency and Restructuring, Competition and regulated markets, Energy and Utilities.Bij ons kantoor in Amsterdam bieden we een kantoorbrede student-stage aan. Dat wil zeggen dat je voor verschillende expertises tegelijkertijd werkt. Dit is de perfecte manier om te ontdekken welke expertise bij jou past!

  Let op: het notariaat, Financial services en Digital, Cyber en Privacy vallen niet onder de kantoorbrede student-stage. Deze praktijken hebben hun ‘eigen’ student-stagiair.

 • Eindhoven – expertises: Corporate M&A, Insolvency & Restructuring en Labor & Employment.
 • Rotterdam – expertises: Corporate Restructuring en Corporate M&A, Dispute Resolution, Health & Life Sciences, Labor & Employment en het Notariaat.

Dit zoek jij verder in een student-stage

 • Een middelgroot advocatenkantoor met advocaten en (kandidaat-)notarissen die actief zijn op alle rechtsgebieden die voor ondernemingen en instellingen relevant zijn.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden.
 • Een advocatenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en voortgang voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Heb jij interesse of affiniteit met Legal Tech? Dan ben jij bij HVG Law op de juiste plek! Het Future of Law Team levert een bijdrage aan innovaties ten behoeve van HVG Law en haar cliënten.
 • HVG Law kenmerkt zich door passie voor het vak, gezond verstand en gedrevenheid om praktische resultaten voor de cliënten te boeken. Wij bieden de mogelijkheid om daaraan actief mee te werken. Een rol met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zeer veel opleidingsmogelijkheden en goede perspectieven.

Word onderdeel van het HVG Law team!

Lijkt dit je wat? Dan kun jij een HVG Law Intern worden!

 • Graag ontvangen wij jouw CV, motivatiebrief, cijferlijsten (zowel Bachelor en Master) en eventuele stagebeoordelingen.
 • Solliciteer via onderstaande button en geef in je motivatiebrief duidelijk aan naar welke vestiging en expertise jouw voorkeur uitgaat en wanneer je beschikbaar bent.
 • De selectieprocedure bestaat uit een schriftelijke selectie en een gesprek met de recruiter en/of leden van de student-stagiaire commissie

Heb je vragen over de expertises, de beschikbare plekken per kantoor of wil je meer weten over HVG Law? Neem contact op met Eva van der Laan (Corporate Recruiter).

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.

Vereisten

 • Je bevindt je in het derde of vierde jaar van je studie WO Nederlands of Notarieel recht of in je Master.
 • Je hebt uitstekende studieresultaten.

Neem contact op

HVG Law

Antonio Vivaldistraat 150
1083 HP Amsterdam, Nederland

+31 (0)6 524 656 98
eva.van.der.laan@hvglaw.nl
Ik ben geïnteresseerd


caret-up