Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Open rechten feest: St. Patricks Day

Datum: 15-03-2023
Tijd: Hele dag
Locatie: Drie Gezusters

St. Patricks Day is een dag van geluk en voorspoed. De Ieren vieren dit feest normaal gesproken vier dagen lang: door heel Ierland is er wat te doen.Wij zullen dit jaar ook een Iers feest organiseren in Nijmegen alleen hebben wij maar een avond om dit te vieren. Daarom moeten we die vier dagen feest in een avond gaan vieren. We zullen weer genoeg alcoholische versnaperingen nuttigen en er zullen genoeg welkom shotjes klaar staan.

Nog wat leuke feitjes over St. Patricks Day:

  • Tijdens St. Patrick’s Day worden zo’n 13 miljoen Guinness biertjes gedronken! Ter vergelijking: op een willekeurige dag zijn dat er ongeveer 5,5 miljoen.
  • Door de jaren heen zijn wereldwijd al verschillende gebouwen groen gekleurd voor St. Patrick’s Day, waaronder het Colosseum in Rome, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en de Chicago River in Chicago.
  • Oorspronkelijk hoort de kleur groen helemaal niet bij Saint Patrick. De heilige werd juist geassocieerd met de kleur blauw. Waarom het uiteindelijk toch de kleur groen geworden is? Groen hoort bij het Ierse eiland. De bijnaam van Ierland is niet voor niets: ‘het smaragdgroene eiland.’
  • De kortste St. Patrick’s Day parade wordt gehouden in het Ierse dorpje Dripsey. Deze parade vindt plaats tussen twee pubs en is nog geen 100 meter lang.

LET OP: op vertoon van een lidmaatschapsticker gratis toegang.


Aanmelden

Heb je een account, log dan hier in om je aan te melden.

Login

Geen account? Meld je dan hier aan:

Je hebt je nog niet aangemeld voor een evenement.
caret-left Naar overzicht
caret-up