Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Lezing- en debatactiviteit: Debat

Datum: 25-04-2022
Tijd: 19:00 tot 21:30
Locatie: Aula Radboud Universiteit

Zoals u allen natuurlijk bekend is in 2015 de basisbeurs vervangen door het leenstelsel. Ondertussen blijkt deze keuze een grote misser te zijn en wordt een grote groep studenten benadeeld. De regering erkent het fiasco, maar weigert volledig te compenseren. Velen van jullie zullen hier vast wat over te zeggen hebben & daarom vindt op maandag 25 april om 19:00 uur het JFV-debat over de compensatie van ons als “pechgeneratie” plaats.

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (Groenlinks) en Wetenschappelijk Instituut fellow Albert Rutten (CDA) zullen onder leiding van Edsard van der Werf in gesprek gaan over de compensatie en over de vormgeving van de nieuwe, toekomstige basisbeurs.

Lisa Westerveld maakt zich hard voor de studenten en staat regelmatig in confrontatie met Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) over de compensatie. Lisa Westerveld betoogde tegenover de Minister: “Als er fouten zijn gemaakt, moet u die rechtzetten. Anders is precies één generatie studenten de dupe.”

Albert Rutten heeft meegeschreven aan het studieschulden herstelplan van het CDA. Het CDA staat als coalitiepartij achter het huidige regeringsbeleid van Minister Dijkgraaf.

Zorg ervoor dat je hierbij bent en laat je stem (aan Den Haag) horen! Natuurlijk verzorgen wij, omdat u allen geen bierbeurs meer heeft, voor een heerlijk borreltje ten tijde van dit verhitte debat!

Meld je snel aan en laat de innerlijke Thierry of Omtzigt in je los, tot de 25e in de Aula van de Radboud Universiteit!

Tijd: 19:00-21:30
Locatie: Aula Radboud Universiteit
Kosten: Geen

Let op! Het boetereglement is op deze activiteit van toepassing.


Aanmelden

Heb je een account, log dan hier in om je aan te melden.

Login

Geen account? Meld je dan hier aan:

Je hebt je nog niet aangemeld voor een evenement.
caret-left Naar overzicht
caret-up