Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen

Juridisch Congres: ondernemingsrecht in een veranderend klimaat

Datum: 22-04-2022
Tijd: 08:30 tot 17:00
Locatie: cultuurhuis de Lindenberg

Op 22 april 2022 vindt het Juridisch Congres plaats in de Lindenberg te Nijmegen. Met het thema ‘het ondernemingsrecht in een veranderend klimaat’ zal het een ontzettend leerzame dag worden.

 

De klimaatcrisis is een van grootste vraagstukken vandaag de dag. Ondernemingen spelen hierbij een belangrijke rol. Moeten ondernemingen bijvoorbeeld met hun maatschappelijke zorgplicht ook rekening houden met het veranderende klimaat? Zou er bij de benoeming van bestuurders of commissarissen rekening gehouden moeten worden met hun specifieke kennis of inzet voor het klimaat? Hoe zorgt de invloed vanuit de Europese Unie ervoor dat ondernemingen zich aan abstracte beloftes houden? Deze interessante vraagstukken zullen op interactieve wijze besproken worden.

Het Juridisch Congres zal naast de klimaatcrisis, ook andere belangrijke invalshoeken hebben. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veranderingen binnen het ondernemingsrecht op het gebied van privacy, digitalisering, diversiteit en besluitvorming? Elk kantoor zal vanuit een ander perspectief toelichten wat de toekomst van het ondernemingsrecht te wachten zal staan.

Deze dag zal aanvangen middels een opening door dagvoorzitter prof. mr. S.E. Bartels, hoogleraar Burgerlijk Recht. Aansluitend zullen de plenaire sprekers dhr. Driessen, directeur Coöperatieve Rabobank Rijk van Nijmegen en prof. mr. G. van Solinge, hoogleraar Ondernemingsrecht, verschillende lezingen geven. Vervolgens zal er een interactief gedeelte zijn waarbij de kantoren hun visie op de voorgedragen stellingen geven.

De dag bestaat verder uit drie workshoprondes van de kantoren Damsté, Kienhuishoving, Baker Tilly, Van Benthem & Keulen, Boel Zanders, Rabobank en Taylor Wessing. De student kan uiteraard kiezen voor het kantoor waarin hij of zij het meest geïnteresseerd is. Na de eerste workshopronde volgt een luxe lunch waar eventueel al contact kan worden gelegd met de aanwezige bedrijven. Ter afsluiting van het dagprogramma vindt er een borrel plaats.

Indien het Juridische Congres wegens de corona-maatregelen niet op fysieke wijze kan plaatsvinden, zal er gewerkt worden aan een online alternatief. Houd hiervoor de socials van de JFV Nijmegen in de gaten.

 

Locatie: cultuurhuis Lindenberg
Tijd: 08:30-17:00
Kosten: €5,- (+0,29 cent transactiekosten)
LET OP: Op deze activiteit is het boetebeding van toepassing!

Voorkeur workshops wordt later via de mail doorgegeven!


Aanmelden

Heb je een account, log dan hier in om je aan te melden.

Login
caret-left Naar overzicht
caret-up