Inloggen

Praktijkdag Pels Rijcken en de Raad van State

Beste master- en eind bachelorstudent,

Op 4 oktober a.s. organiseert JFV Nijmegen in samenwerking met Pels Rijcken en de Raad van State een praktijkdag voor masterstudenten Staats- en bestuursrecht en 3e en 4e jaars bachelorstudenten met belangstelling voor het bestuursrecht.

Tijdens de praktijdag ga je samen met je team aan de slag met een bestuursrechtelijke casus. ’s Ochtends benader je de casus vanuit het oogpunt van de advocaat. Bij Pels Rijcken krijg je een workshop pleiten, waarna je zelf aan de slag gaat met het schrijven van een pleitnota.

Na de lunch vindt de zitting bij de Raad van State plaats. Tijdens de zitting is het van belang dat je het standpunt van je cliënt zo goed mogelijk uiteen zet.Hierna zet je de pet van advocaat af en komt je onder leiding van de juristen van de Raad van State te weten hoe het eraan toe gaat in de raadkamer. Na de rondleiding door de Raad van State wordt de dag afgesloten met een borrel.

De praktijkdag is een unieke kans om een zaak vanuit twee invalshoeken te bekijken en je kennis over het bestuursrecht in de praktijk te brengen. Daarnaast leer je in één dag zowel Pels Rijcken als de Raad van State beter kennen.
Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan door onderstaand formulier in te vullen of een e-mail te sturen aan voorzitter@jfvnijmegen.nl met vermelding van je naam, studie en studiejaar:

© JFV Nijmegen 2019