Inloggen

Congres Legal Valley: “Toegang tot het recht”

Jaarlijks wordt de juridische denkkracht van Gelderland bij elkaar gebracht om samen met ondernemers, bestuurders, studenten en politici een juridisch-maatschappelijk actueel thema te bespreken. Het onderwerp van het congres van 15 april 2019 is ‘Toegang tot het recht’.

In de afgelopen maanden is een stevig debat gevoerd over de toegang tot het recht. Ondanks dat de rechtstaat in Nederland tot de beste in de wereld behoort wordt het voor een grote groep steeds lastiger om toegang te krijgen tot het recht. Tegelijkertijd lopen de kosten voor de rechtsstaat op. Onlangs heeft de minister voor rechtsbescherming plannen gepresenteerd waarbij de centrale vraag is hoe de toegang tot de rechtspraak voor iedereen te behouden tegen aanvaardbare kosten.

Aan de hand van inleidingen van Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, Thom de Graaf, vice-voorzitter van de Raad van State en Ybo Buruma, raadsheer in de Hoge Raad, gaan we tijdens het congres in op de vraag of wij in Gelderland, met de gebundelde kennis en krachten binnen Legal Valley, met concrete voorstellen kunnen komen over hoe wij hier de toegang tot het recht kunnen vergroten. Daarbij kan gedacht worden aan alternatieve wijzen van geschillenbeslechting zoals de buurtrechter, mediation en digitale rechtspraak. Maar ook thema’s als legal design en beschikbaarheid van rechtswinkels behoren tot het onderwerp.

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten over dit belangrijke onderwerp. Het congres vindt plaats op 15 april 2019 van 13.30 uur tot 18.00 uur in Musis, Velperbuitensingel 25 te Arnhem. Deelname is gratis en voor juristen zijn 3 PO punten beschikbaar.

U kunt zich aanmelden via https://legalvalleynederland.nl/congres-maatschappij-recht/

N.B. U wordt doorgeleid naar de website van het CPO, onderdeel van de Radboud Universiteit. U schrijft zich in bij het CPO. De Radboud Universiteit is een van de partners van Legal Valley en draagt zorg voor de organisatie van het congres.

© JFV Nijmegen 2019